با عنایت به رشد حدود ۷۰ درصدی شاخص کل از ابتدای سال جاری، مواردی میتواند در افزایش شفافیت، ثبات بازارسرمایه و حفظ حقوق سهامداران حائز اهمیت باشد. اینگونه میتوان پیشنهاد داد که در ابتدا دولت در مناسبات خود با شرکتهای بزرگ بازارسرمایه نرخ خوراک، فرآوردهها و همچنین بهره مالکانه معادن و مالیاتها را فدای کسری بودجه خود نکرده و قوانین گذشته را تغییر ندهد.
همچنین تسهیل فرآیند عرضه اولیه شرکتها جهت ورود جریان نقدینگی و اینکه شرایطی مهیا شود که این ورود جریان پول به سمت صندوقهای سرمایهگذاری یا سبدگردانها هدایت شود تا بتوانند به نحو احسن مدیریت دارایی تحت نظارت سازمان را انجام دهند. البته در خصوص افزایش شفافیت شرکتهای بزرگ که دارای شفافیت کافی بوده و سودآوری قابل اتکایی دارند، باید ترتیبی اتخاذ شود تا دامنه نوسان و حجم مبنا به تدریج حذف شود.
در مجموع اینکه، نهاد ناظر میتواند اکثر شرکتهای خصوصی بزرگ را با مشوقهایی مانند معافیتهای مالیاتی،تأمینمالی از بازار و عرضه اولیه هدایت کرده تا تنوع شرکتها بیشتر شده و هم حجم بازار حفظ شود،درآخر کاهش کارمزد معاملات بورس نیز مشوق خوبی جهت بالابردن حجم معاملات خواهد بود. به نظر میآید که با ارائه گزارشهای خوب ششماهه و همچنین حفظ ثبات نسبی در شاخصهای اقتصادی و بهبود روابط سیاسی کماکان شاهد رشد بازار باشیم.
- سینا عنایت اللهی-کارشناس بازار سرمایه
- شماره۳۲۴ هفته نامه اطلاعات بورس-صفحه۱۵
نظر شما